foto3.jpg
Biz Kimiz, Hakkımızda Fotoğraf, Fotoğrafçılık Dağcılık Doğa Yürüyüşleri, Trekking, Gezi Doğa, Çocuk ve Doğa, Ağaç Türleri, Böcekler ve Bitkiler Bisiklet, Parkurlar, Yazılar, Anılar Sponsorlar İletişim

Çocuğumla Doğadayız Çocuğumla Doğadayız

E-Posta:


   

Ana Sayfa > Trekking ve Gezi > Etkinlikler



Çamkoru Milli Parkı Doğa Yürüyüşü, Ankara

ADK ( Ankara Dağcılık ) 1 Mart 2009 Pazar

adkk_camkoru.jpg
Merhaba,
 
01 Mart 2009 pazar  günü Çamkoru Milli Parkı (Kızılcahamam) doğa yürüyüşü yapılacaktır. Katılmak isteyenlerin e-posta ile isim ve binecekleri durağı yazdırmaları gerekmektedir.

Servis aracımız pazar sabahı saat  08.00'da adliye sarayı önünden hareket ederek anıttepe, milli kütüphane, armada, batıkent jandarma, şaşmaz güzergahını izleyerek Kızılcahamam'a ulaşacaktır.    

Lütfen aşağıdaki uyarıları dikkate alınız.

Bölgenin karlı olması nedeniyle doğa yürüyüşünde ayakkabı, tozluk ve baton çok önemlidir. Su geçirmeyen Gore Tex'li doğa yürüyüş ayakkabısını ve tozluğunu tercih ediniz. Teleskopik baton dengenizi sağlayacak, yükünüzü paylaşacak, yürüyüşünüzü kolaylaştıracaktır. Tozluk; ayakkabınızı koruyacak, bileğinizden içeri girecek, kar, su, kurumuş ot ve çalıları, pantolon paçalarınızın takılmasını  engelleyecektir. Eğer ayakkabınızın su alma ihtimali varsa yedek çorap, orta boy çöp torbası ve koli bantını çantanızda bulundurunuz.

Ayrıca her mevsim yağmurluk/panço veya soluyabilir dış kat giysi, mevsim şartlarına bağlı olarak, termal iç giysi, polar orta kat giysi, eldiven, bere, çorap, şapka, tozluk, düdük, pusula, güneş gözlüğü ve koruyucu krem, Suya karşı dayanıklı, bileği koruyan ve ayağı rahatsız etmeyen sert/yarı sert tabanlı bot, kişisel durum gözetilerek yedek giysiler, ayakkabı, kişisel ilaçlarımızı ve ilkyardım setimizi çantamızdan bulundurmalıyız.

Tüm bunları ve mümkün olduğu kadar hafif ve enerji verici kuru yemişlerimizi, 1 lt termos içinde sıcak içecek ve 1,5 lt  suyumuzu yeterli  büyüklükte bir sırt çantasında taşımalıyız. Bunun yanısıra doğaya ve sağlığımıza zarar veren alışkanlıklarımızı terketmek, mümkün olduğunca tek sıra halinde yol ve patikaları kullanarak doğaya zarar vermemek, fotoğraf dışında doğadan hiçbir şey almamak, ağaçlara ve bölgedeki her türlü bitkilere zarar vermekten kaçınmak, kendimizle ve başkalarıyla yarışma duygularımızı terketmek yürüyüşlerde dikkat etmemiz gereken diğer önemli noktalardır.
 
Gorusmek uzere,

--
Dr. Bahadır ALYAVUZ
Cep Tlf: 0 506 251 51 65
Mail : [email protected]
http://picasaweb.google.com/alyavuz



Tasarım: Studio Martin