foto7.jpg
Biz Kimiz, Hakkımızda Fotoğraf, Fotoğrafçılık Dağcılık Doğa Yürüyüşleri, Trekking, Gezi Doğa, Çocuk ve Doğa, Ağaç Türleri, Böcekler ve Bitkiler Bisiklet, Parkurlar, Yazılar, Anılar Sponsorlar İletişim

Çocuğumla Doğadayız Çocuğumla Doğadayız

E-Posta:


   

Ana Sayfa > Fotoğraf > Bir Fotoğrafçı



Tarık YURTGEZER

Bir Fotoğrafçı

tyurtgezer4.jpg

1960 Balıkesir doğumlu. Aslen İstanbul Beykoz’ludur. Ancak 7 yaşından beri Ankara’da yaşadığı için bütün öğrenim hayatı bu şehirde geçmiştir. 1980 yılında girdiği Ankara üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Bölümünden 1984 yılında mezun olmuş, 1985-1987 yıllarında askerlik görevini tamamladıktan sonra aynı fakültenin aynı bölümü Bilim Tarihi Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimini bitirmiştir. Halen bir Kamu Kuruluşunda çalışmaktadır.

 

1991 yılından bu yana fotoğrafla ciddi anlamda ilgilenmektedir. Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) üyesidir ve AFSAD bünyesinde çeşitli projelerde görev almış, temel eğitim seminerlerinde öğreticilik yapıp Yönetim Kurulu üyeliği ve Danışma Kurulu görevlerinde de bulunmuştur. Halen Fotoğraf Değerlendirme Kurulları üyeliği ve Doğa Fotoğrafı Atölyesi şefliğini yürütmektedir. Ankara’nın kültür merkezleri ve üniversiteleri ile değişik kentlerde saydam gösterileri ve söyleşiler yapmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Fotoğrafçılık II” ve “Fotoğrafçılık III” kurslarında eğitmenlikte bulunmuştur. İlk kişisel sergisini “Doğa, Ben” adıyla Nisan 2006 tarihinde AFSAD Sergi Salonunda açmıştır. Şehir Plancıları Odası tarafından yayınlanan Doğa Koruma ve Planlama kitabının fotoğraf editörlüğünü yapmıştır. Doğa Fotoğrafı ve Fotoğraf Tarihi üzerine yazıları ülkemizin ilk sanal fotoğraf dergisi olan fotografya.net’te ve fotografya.gen.tr’de yayınlanmıştır.

09.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg

13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg

17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg

21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg

25.jpg

Tarık Yurtgezer Yazıları




Tasarım: Studio Martin