foto13.jpg
Biz Kimiz, Hakkımızda Fotoğraf, Fotoğrafçılık Dağcılık Doğa Yürüyüşleri, Trekking, Gezi Doğa, Çocuk ve Doğa, Ağaç Türleri, Böcekler ve Bitkiler Bisiklet, Parkurlar, Yazılar, Anılar Sponsorlar İletişim

Çocuğumla Doğadayız Çocuğumla Doğadayız

E-Posta:


   

Ana Sayfa > Trekking ve Gezi > Etkinlikler



Çamlıdere yaylası - Soğuksu M.P. (Kızılcahamam) Doğa Yürüyüşü

ADKK - Ankara Dağcılık - 7 Haziran Pazar, 2009

7haz09.JPG
F: Bahadır Alyavuz

Bu hafta sonu (7 Haziran, Pazar) sizlerle birlikte Çamlıdere yaylası - Soğuksu M.P. (Kızılcahamam) doğa yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. Yürüyüş rotamızın uzunluğu 19 km civarındadır. Rota orta zorlukta, iniş, çıkış, orman içi patika ve yollardan oluşmaktadır.

Servis aracımız Sıhhıye'deki Adliye Sarayı önünden 08:00'da hareket ederek aşağıdaki duraklardan katılımcıları alacaktır.

Servis aracımızın durakları: 1.Sıhhiye, 2. Anıttepe, 3. Milli Kütüphane, 4. Armada, 5. ACity önü, 6.Batıkent-Jandarma, 7. Şaşmaz kavşağı 

Hoşçakalın, sevgilerimle.

Bahadır Alyavuz - [email protected]

 

Doğa yürüyüşlerimizin daha sağlıklı  ve zevkli olması için aşağıdaki uyarıları lütfen dikkate alınız:
 
Dağcılık sporu için üretilen doğa yürüyüş ayakkabısı, tozluk ve batonları tercih ediyoruz. Yürüyüş rotalarımız engebeli araziye sahip olduğu için her hava şartına uygun, dayanıklı, bileği koruyan ve ayağı rahatsız etmeyen yarı sert tabanlı Gore Tex'li doğa yürüyüş ayakkabılarını kullanıyoruz. Ani hareketlerde sakatlanmayı önleyici, şok emici teleskopik baton dengemizi sağlıyor, yükümüzü paylaşıyor, yürüyüşümüzü kolaylaştırıyor. Tozluk; ayakkabımızı koruyor, ayakkabı ve bilek arasındaki boşluktan içeri girecek, kar, su, kurumuş ot ve çalıları ve pantolon paçalarımızın takılmasını engelliyor. Yürüyüşlerde diz kitleme metodunu kullanarak ağırlığımızı kas ve kemiklerimiz aktarıp az güç harcayarak daha uzun ve güvenli yürüyoruz.
 
Doğa yürüyüşlerinde hava şartlarına uygun olarak giyinip gerektiğinde inceliyoruz. Giyinme ve incelme her an kolay ve lahana sistemi gibi kat kat olmalıdır. Dış katman olarak su geçirmez yağmurluk/panço sonra soluyabilir Gore Tex’li ceket ve hareketlerimizi engellemeyen, su tutmayan ve çabuk kuruyan pantolon, orta katman giysisi olarak vücudu sıcak tutanak polar, iç katman giysisi olarak teri vücudumuzdan alıp dışarı atan uzun süre kuru kalmamızı sağlayan termal içlik, ayak terimizi alıp rahat hava almasını sağlayan termal çorap, elleri ve başı dış etkenlerden koruyacak polar eldiven ve bere/şapka giyiniyoruz. Gözlerimizi UV ışınlarından ve tozdan korumak için gözlük kullanıyoruz. Soğuk, sıcak ve UV güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için yüzümüze 30-50 faktörlü koruyucu krem sürüyoruz.
 
Doğa yürüyüşlerimizde kişisel durumu dikkate alarak yedek giysi, çorap, eldiven, bere/şapka, ayakkabı ile zorunlu hallerde kullanacağımız kafa lambası, düdük, pusula, bıçak, özel ilaçlar ile ilkyardım setimizi yanımıza almalıyız.  Kısa süreli nefes, su, giyinme ve soyunma molalarında kolaylıkla enerjiye dönüşebilecek hafif ve enerji verici kuru üzüm, ceviz, fındık, incir, kayısı,dut, gibi kuru yemiş ile çikolata gibi yiyeceklerimiz ile bardak, çatal, kaşık, öğle yemeği ve meyvelerimizi, bütün vücut fonksiyonlarımızın daha düzenli çalışmasına için zorunlu olan en az 1 lt.lik termosta sıcak içeceğimizi (çay, meyve çayı vb.) ve 1,5 lt suyumuzu mutlaka alıyoruz. İhtiyaç duyacağımız tüm malzemelerimizi yeterli büyüklükte tercihen 15-25 lt.lik bir sırt çantasında taşıyoruz.
 
Olabilecek tehlikeleri en aza indirmek için doğa yürüyüşlerinde tek sıra halinde yol ve patikaları kullanarak yürüyoruz. Karlı doğa yürüyüşlerinde rehberin uygun adımlarla açtığı ayak izlerini takip ediyoruz. Gerektiğinde katılımcılar sıra ile iz açıyor. Ekibinin rahat yürüyebilmesi, istenilen zamanda hedefe varılması, gurup kondisyonunun daha iyi olması için iz açarak yürüyüşümüze devam ediyoruz. Acil durumlarda veya ileri gidilmesi mümkün olmayan zamanlarda açılan izi takip ederek geri dönüyoruz.
 
Ayrıca yürüyüş başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar bize ve çevremize zarar veren sigara ve alkol alışkanlıklarımızı terk etmek, doğaya zarar vermemek, fotoğraf dışında doğadan hiçbir şey almamak, endemik bitki örtüsünü korumak, kendimizle ve başkalarıyla yarışma duygularımızı terk etmek yürüyüşlerde dikkat etmemiz gereken önemli konulardır.




Tasarım: Studio Martin